Bakul 0

LETIHKU HILANG GARA-GARA BLACK G NUTRIMA R&D OLEH MARDI

Pernah rasa keletihan yang tak hilang-hilang tak?

Dah tidur pun masih tak hilang letih. Minum kopi pun tak jadi. Dah banyak rehat pun letih tak hilang.

Kalau letih biasa, anda berehat insyallah letih tu dah hilang tapi kalau kalau tak hilang-hilang juga anda kena berhati-hati sebab ia mungkin sintom penyakit tertentu yang anda tak sedar.

Sebelum ni saya pun fikir ia perkara biasa. Tapi pabila google pasal keletihan yang tak pandai sembuh ni rupanya bahaya juga.

Ia boleh jadi badan anda nak beritahu anda ada "penyakit" terpendam.

Ini mungkin merupakan punca-punca anda mengalami keletihan. Saya kongsikan sebagai kesedaran sahaja. Nak tahu detail anda kena jumpa doktor.

Masalah metabolik atau Endocrine :

Anemia, hypothyroidism, diabetes, electrolyte abnormalities, masalah buah pinggang, masalah hati, Cushing's disease

Jangkitan :

Hepatitis, tuberculosis, cytomegalovirus, HIV infection, influenza (flu), malaria dan penyakit jangkitan yang lain.

Masalah jantung dan paru-paru :

Kegagalan jantung, ateri koroneri, COPD, asthma, arrythmias, pneumonia

Kesan pengambilan ubat :

Ubat anti kemurungan, ubat anti-anxiety, ubatan sedative, antihistamines, steroids, ubat darah tinggi.

Kesihatan minda :

Kemurungan, kerisauan, penyalahgunaan dadah, masalah alkohol, masalah pemakanan.

Masalah tidur :

Sleep apnea, reflux esophagitis, insomnia, narcolepsy perubahan sif kerja, kerja terlebih masa.

Penyakit lain :

Rheumatoid arthritis, systemic lupus, fibromyalgia, chronic fatigue syndrome; normal muscle exertion, obesiti, chemotherapy and radiation therapy

Apa pun puncanya saya sendiri tak pernah jumpa doktor. Maklumlah, takut karang macam-macam penyakit doktor bagitau (jangan ikut saya).

Tapi kalau kengkawan ada masalah ni jangan pandang ringan sebab ia boleh jadi lebih teruk.

Cuma sekarang saya dah tak rasa keletihan tu lepas amalkan kunyit hitam jenama Black G.

Ia merupakan makanan kesihatan untuk kesihatan menyeluruh tubuh badan.

Anda nak tahu lebih lanjut kelebihan kunyit hitam ni anda boleh inbox saya.

atau

By Beli Online Here
http://hbo-online.store



Seterusnya Sebelumnya